AROMAHIERONTA

AROMAHIERONTA

ETEERISTEN TUOKSUÖLJYJEN TERAPEUTTISET OMINAISUUDET YHDISTETTYNÄ KEVYEEN HIERONTAAN.

Aromahieronta on rentouttava koko vartalon hoito. Hieronta tehdään rauhallisilla liikkeillä ja se on kevyempää kuin klassinen hieronta. Se on lempeä ja luonnollinen tapa tukea terveyttä sekä kokonaisvaltaista mielen ja kehon hyvinvointia. Hieronnan kesto on 1h 30min ja siinä huomioidaan asiakkaan mukavuus hoidon aikana tukityynyin, pyyhkein ja lämpimin peitoin. Tekemäni aromahieronta perustuu Ulla-Maija Gracen oppeihin. Käsittely alkaa selän hieronnalla, sitten kädet ja kämmenet. Siitä siirrytään alaraajojen ja jalkaterien käsittelyyn ja sen jälkeen hoidetaan rintakehä ja hartiat. Lopuksi kasvojen hieronta. Ensimmäisellä hoitokerralla täytetään asiakkaan kanssa esitietolomake terveysselvityksineen. Sen pohjalta valitaan turvallinen öljy hänen tarpeiden ja toiveiden mukaisesti!

Aromahieronta pohjautuu tuoksuvista, aromaattisista kasveista eristettäviin haihtuviin eli eteerisiin öljyihin. Hieronnassa pohjaöljynä käytetään kylmäpuristettuja kasviöljyjä, esim. Frantsilan Aroma perushierontaöljy ja Viinirypäleen siemenöljy. Eteerinen öljy on laimennettava aina ennen käyttöä iholle. Öljyt vaikuttavat elimistöön sekä ihon että hengityksen kautta. Iholla ne imeytyvät verenkiertoon ja hermoston kautta tulee aivoille impulssi, miten elimistön tulee reagoida - esimerkiksi virkistyäkö vai rentoutua. Eteeristen öljyjen ominaisuudet ja käyttöalueet riippuvat niiden kemiallisesta koostumuksesta. Ne voivat mm. lievittää kipua, poistaa nesteitä, kohottaa mielialaa ja rentouttaa, tehostaa aineenvaihduntaa, elvyttää hormonitoimintaa ja verenkiertoa, tasapainottaa ja voimistaa elimistöä ja virkistää. Eteerisiä öljyjä voi käyttää aromahieronnassa yksittäin tai tuoksusekoituksena. Eteeriset öljyt ovat osa itsehoitoa; ne eivät korvaa lääketieteellistä hoitoa.

Frantsilan luomuyrttitilan eteeriset öljyt ovat tuoreita, tehokkaita sekä aitoja, 100% eteerisiä öljyjä. Niillä on tarkka laadunvalvonta ja tislauksessa ei käytetä alkoholia.

Milloin aromahieronta ei sovi:

  • Akuutti sairaus kuten flunssa, kuume tai jokin tulehdus. Antibiottikuuri. Infektiot ihossa tai avohaava kehossa.
  • Allergia ja astma, VAROEN! Uuden öljyn soveltuvuus testataan pienelle ihoalueelle.
  • Aromaöljyä ei tule käyttää, mikäli olet raskaana tai imetät.
  • Nivelreuma, lihasreuma ja kihti ovat myös vasta-aiheita hieronnalle, niiden ollessa tulehdusvaiheessa. Spastiset halvaukset (aiheuttavat lihaksen liiallista jännitystä).
  • Akuutit vammat kuten lihaksen repeämä, jänteen tai nivelsiteen venähdys, ruhjevammat, palo- ja paleltumavammat sekä luunmurtumat.
  • Verisuonitukokset, sydämentahdistin, hemofilia eli verenvuototauti.
  • Syöpä, sädehoito tai kemoterapia (lääkärin luvalla saa hoitaa).
  • Homeopaattisen hoidon aikana.
  • Alkoholin/huumausaineiden alaisena oleminen tai krapula.
  • Psykoosi