KLASSINEN VYÖHYKETERAPIA

Vyöhyketerapiassa painellaan ja hierotaan kehon refleksi- eli heijastealueita jaloista, korvista (aurikuloterapia) ja käsistä eli ihmisen keho heijastuu pienoiskoossa näihin kehonosiin. Hoitoa tehostetaan meridiaanien akupisteitä käsittelemällä - akuneuloja en hoidoissani käytä. Eteeriset öljyt, lämpöpakkaukset ja rauhallinen musiikki tehostavat hoidon rentouttavaa vaikutusta. Tarvittaessa vyöhyketerapeutti antaa tukihoitosuosituksia niin ulkoiseen kuin sisäiseen käyttöön. Itse käytän työssäni Frantsilan korkealaatuisia luonnontuotteita. Ensimmäinen hoitokäynti aloitetaan aina luottamuksellisen esitietolomakkeen täyttämisellä. 

Vyöhyketerapia lievittää stressiä, uupumista, unettomuutta ja auttaa rentoutumaan. Lihasjännitykset ja lihas/nivelkivut vähenevät, joka osaltaan tukee selän ja polvien terveyttä. Vyöhykehoito yhdessä hartioilla olevan lämpöpakkauksen ja oikein valitun eteerisen öljyn kanssa helpottaa migreeniä ja päänsärkyä. Allergioiden ja astman hoitamiseen vyöhyketerapia sopii hyvin. Myös erilaiset tulehduskierteet, esimerkiksi korvatulehdus ja poskiontelontulehdus, saattavat loppua kokonaan. Hoito vilkastuttaa hidastunutta aineenvaihduntaa ja auttaa näin poistamaan kehoon kertyneitä kuona-aineita. Myös suolistovaivat lievittyvät ja ärtynyt paksusuoli saa helpotusta. Miehet ovat saaneet vyöhykehoidoista apua prostataan ja impotenssiin.

Hoito soveltuu hyvin vauvojen ja lasten lääkkeettömään tukihoitoon. Terapialla voidaan myös helpottaa raskausajan vaivoja ja auttaa vauvoja koliikin hoidossa. Naisille vyöhyketerapiaa käytetään hormonaalisten ongelmien, esimerkiksi PMS - vaivojen helpottamiseen, vaihdevuosien hoitoon ja lapsettomuushoitojen tukihoitona. Lisätietoa kyseisistä hoidoista kotisivuillani.

Kaikki krooniset terveysongelmat tarvitsevat säännöllistä hoitoa, mutta jo yksi käsittelykin tuo usein helpotusta vaivaan. Useamman käsittelyn sarjalla saadaan kuitenkin aikaan pysyvämpiä tuloksia. Tässä on hyvä muistuttaa veden/teen juonnin tärkeydestä - hoitopäivänä normaalia enemmän ja myös muulloin riittävästi.