NAISTEN HOIDOT

RASKAUSAJAN HOIDOT 

Raskauden aikana annettava vyöhyketerapiahoito on kevyempää otteiltaan kuin normaalisti annettava hoito. Hoitoa voi tehdä 12-14:n ensimmäisen raskausviikon jälkeen ja silloinkin osa jalkaterän vyöhykkeistä ja jalan akupisteistä jätetään käsittelemättä. Vasta aivan raskauden loppupuolella voi esim. käsitellä alaselän heijasteita, kohtua ja muita hormonaalisia pisteitä. Hoidettavan asento hoidon aikana saattaa olla miellyttävämpi puoli-istuvassa asennossa ja esim. selkää on hyvä tukea tyynyillä. Ennen ensimmäistä hoitokertaa täytetään esitietolomake, jossa käsitellään äidin mahdolliset terveysongelmat ja raskauden eteneminen. Raskaushieronta rentouttaa ja lievittää stressiä. Se helpottaa kipu- ja jännitystiloja mm. niskan/hartian ja lantion alueella sekä vähentää mahdollisia liitoskipuja. Vyöhyketerapia vähentää turvotusta ja lisää aineenvaihduntaa sekä poistaa tehokkaasti kuona-aineita. Myös muita raskauden aikaisia fysiologisia muutoksia, esimerkiksi ruuansulatuksen, hengityksen ja hormonaalisten muutosten aiheuttamia oireita voidaan vyöhyketerapialla hoitaa. Raskaushieronta valmistaa mieltä ja kehoa tulevaa synnytystä varten. Vyöhyketerapia ei korvaa lääketieteellistä hoitoa, mutta on suositeltava tukihoito raskauden kaikissa eri vaiheissa.

Synnytystä stimuloivaa hoitoa voidaan antaa, kun laskettu aika on saavutettu. Vyöhyketerapia on lempeä keino käynnistellä synnytystä. Stimuloimalla kehon eri vyöhykkeitä, saadaan usein aikaan supistuksia, jotka käynnistävät synnytyksen, mikäli vauva on jo valmis. Vaikutusta voidaan tehostaa aurikuloterapialla. Korvaan painetaan steriilejä pieniä helmiä tai magneetteja, jotka pysyvät kiinni teipillä. Ne pysyvät paikallaan kolmesta viiteen päivään, jonka jälkeen äiti poistaa ne itse kotona. Vyöhyketerapiahoito voidaan toistaa ja aurikuloterapia tehdä toiseen korvaan, mikäli synnytys ei käynnisty ensimmäisellä kertaa. Aurikuloterapia auttaa myös mahdollisiin äidin univaikeuksiin ja selkäkipuihin.

Synnytyksen jälkeinen vyöhyketerapia perustuu äidin yksilöllisiin ongelma-alueisiin. Toki ongelmia ei tarvitse olla, vaan voi tulla rentoutumaan/nauttimaan terapiasta. Usein hoito saattaa nopeuttaa äidin kehon palautumista synnytyksestä. Varatessasi aikaa vyöhyketerapiaani, keskustelemme eri hoitovaihtoehdoista Sinulle.

LAPSETTOMUUS

Vyöhyketerapia on suositeltava tukihoito lapsettomuudessa. Hoitoa suositellaan aluksi kaksi kertaa viikossa. Tähän jaksoon sisältyy myös puhdistus- ja vitalisointikuuri ruokavaliolla ja mahdollisesti tukituotteilla. Puhdistunut ja virkistynyt keho on paremmassa kunnossa vastaanottamaan raskauden tuomat vaatimukset keholle ja hoidot tasapainottavat myös hormonaalista toimintaa. Tervetuloa keskustelemaan lisää kanssani lapsettomuuteen liittyvistä hoidoista.

VAIHDEVUOSIVAIVAT ja PMS eli Premenstruaalisyndrooma aiheuttavat naisille fyysisiä ja psyykkisiä oireita, jotka voivat vaihdella paljonkin voimakkuudellaan eri henkilöillä. Vyöhyketerapia on hyvä hoitomenetelmä molempien oireiden lievittämiseen. Oikealla ruokavaliolla ja elämäntavoilla voi tukea kehoa selviytymään pehmeämmin elämää ja arkea hankaloittavista oireista. Frantsilan tukituotteita kannattaa kokeilla oireiden helpottamiseen. PMS:n oireissa on hyvä huomioida riittävä rasvahappojen saanti. B-ryhmän vitamiinit, erityisesti B6 sekä sinkki ja E-vitamiini ovat eduksi. Frantsilan Tyyneyden tipat tai Harmonella-uutetta kannattaa kokeilla. Keskushermostoa kiihdyttäviä aineita, kuten kofeiinia, alkoholia ja suklaata on hyvä välttää oireiluaikana. Liikunta ja esimerkiksi jooga ovat eduksi. Vaihdevuosiin voi suositella esim. salviaa (tasaa hikoilua) teenä tai uutteena (Frantsilan Pohjanakka). Puna-apila sisältää luonnon kasviestrogeenejä (Menoflavon-valmiste). Soijan isoflavonoideja ja eri yrttejä sisältäviä tuotteita ovat mm. Bioteekin Vitamore Total, Femiwell ja Menohop. Chello-valmisteet soveltuvat niille, jotka eivät voi käyttää soijaa. Nukkumisvaikeuksien täsmähoitoon löytyy myös paljon erilaisia tukituotteita. Riittävä lepo ja liikunta ovat myös äärettömän tärkeitä. Vaikeimmissa vaivoissa voi olla järkevää ottaa hormonikorvaushoito käyttöön.